SHPËRNDAJE

Sot, ka aq shumë modele të laptopve se që nganjëherë mund të jetë shumë e vështirë për të gjetur atë që ju nevojitet edhe pse ekzistojnë filtra që ofrohen, shembull nga Amazon, Newegg dhe ueb-faqe tjera online. Ueb-faqja e re “Tourist Map of Laptops” ka paraqitur një mundësi vërtetë të lehtë grafike, që ofron konfigurime dhe opsione të ndryshme për të zgjedhur një laptop. Ajo përveç laptopve të njëjtën mundësi e posedon edhe për USB flash drives, mp3 players dhe SSD drives.

laptop map

Ballina nga moduli i sipër-përmendur, në momentin kur e hapni ueb-faqen shfaqen disa ikona/imazhe të laptopve në një grafikë të gjerë. Në vertikale janë dhënë madhësitë e ekraneve të laptopve, kurse në horizontale janë çmimet. Këta janë ndoshta dy faktorët më të rëndësishëm kur bleni një laptop, mirëpo nëse ofroni miun kompjuterik tek ndonjë nga këta laptop/ikona atëherë ju jepen disa specifika themelore dhe gjithashtu ekziston mundësia e ndryshimit të të dhënave për at laptop. Shumica e këtyre laptopve që gjenden këtu janë Windows, por ka edhe Chromebook dhe Macbooks.

Nga menyja e cila gjendet në anën e majtë mund të shkurtoni hartën e laptopve, më madhësi të caktuar të RAM-it, diskut, apo edhe specifikave tjera. Ekziston edhe mundësia e përzgjedhjes (highlight) së ndonjë laptopi që ju përshtatet kërkesave tuaja, në mënyrë që të bëni krahasimin më ndonjë tjetër.

Sa do t’mira që posedon kjo platformë e re online, nuk posedon opsione të kërkimit sikur disa ueb-faqe tjera, psh. nuk është mundësia e specifikimit të ndonjë procesori apo sistemi operativ të caktuar. Sidoqoftë mundësi e mirë për të zgjedhur një laptop, kliko këtu. /ameble

SHPËRNDAJE