SHPËRNDAJE

Njeriu që shpiku E-mail-in (posten elektronike) Raymond Tomlinson, ka vdekur këtë fundjavë në moshën 74 vjeçare. Tomlinson nuk njihet vetëm për shpikjen e E-mail-it, ai në fushën e komunikimit digjital njihet edhe për futjen e përdorimit të simbolit “@” në email.

Ray Tomlinson

“Në vitin 1971 [Tomlinson] kishte zhvilluar aplikacionin e parë ARPANET për komunikim me email nëpërmes rrjetit, duke kombinuar programet SNDMSG dhe CSNET, dhe duke e bërë të mundur që mesazhet të dërgohen për përdoruesit në kompjuterë tjerë,”

Në biografinë zyrtare të Ramon Tomlinson në internet thuhet se “ai zgjodhi shenjën @ për të ndarë email-at lokal nga ata global, si adresa postare.

Në fakt, sot simboli @ është i përhapur edhe me shumë, përdoret në rrjetet sociale si në Twitter dhe Instagram, për të filtruar mesazhet e përdoruesve.

Sidoqoftë, Tomlinson thuhet të ketë vdekur nga sulmi në zemër. RIP. /ameble

SHPËRNDAJE