SHPËRNDAJE

Platforma Symbian nuk ka më vend në këtë model të shtrenjtë të smartphone-ve e po ashtu as Windows Phone.

Siç pritej, modeli i dikurshëm i Nokia Vertu në smartphone të saj të ri që kushton nuk do të ketë më për bazë sistemin operativ Symbian por Android-in e gjithë pranishëm. Është e qartë se Symbian ka bërë të vetën dhe se ata që janë të gatshëm të paguajnë edhe disa dhjetëra mijëra dollarë për një telefon celular (ari, fibër karboni, safir të zi dhe kristale të tjera) megjithatë duan të kenë edhe një platformë moderne.

Sigurisht, ata kishin si mundësi edhe një platformë tjetër moderne – Windows Phone, i cili ishte në fakt plani i Nokia-së. Megjithatë drejtori i Vertu-së, Anssi Vanjoki, preferon Android-in, ndërsa 10% të aksioneve të Nokia-s në kompani nuk luajnë ndonjë rol. |ameble| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE