SHPËRNDAJE

Heartbleed BugNjë e metë për sigurinë e Internetit që mund të shkaktoj dëme të mëdha është zbuluar kohën e fundit dhe po quhet Heartbleed Bug. Një virus (bug) që më së lehti sulmon versionet e vjetra të softuerëve të enkriptuar. Kjo do të thotë se hakerët mund t’i marrin lehtë çelësat e enkriptuar (encrypted keys) dhe përmbajtjet e siguruara të një ueb-faqe, që i bie se mund të marrin të gjitha të dhënat personale.

Virusi Heartbleed është një e metë serioze në libraritë kriptografike të softuerëve të njohur si OpenSSL. Kjo dobësi lë mundësin e hapur për vjedhjen e informacionit të mbrojtur, nga enkriptimi SSL/TLS që përdoret për të siguruar internetin. SSL/TLS përmban sigurinë e komunikimit dhe privatësinë në internet për aplikacione të tilla si Ueb internet, e-mail, mesazhe të çastit (IM) dhe rrjetave private virtuale (VPN).

Virusi Heartbleed u mundëson kujtdo në internet që të lexoj memorien e sistemeve të mbrojtura nga versionet e softuerëve OpenSSL, i jap rrugë sulmuesit për të përgjuar komunikimet, për të vjedhur të dhënat direkt nga shërbimet dhe përdoruesit.

Ky virus u zbulua nga hulumtuesit e kompanisë për siguri Codenomicon, dhe për me shumë detaje mund të gjeni në ueb-faqen tani të hapur Heartbleed Bug. /ameble

SHPËRNDAJE