SHPËRNDAJE

Një kërcënim i ri i synimeve të infrastrukturës së rrjetës në industrinë e energjisë ka qenë i zbuluar nga një specialist i sigurisë. Sulmi, i njohur si Shamoon, është thënë se kanë goditur organizatën “të paktën një herë” në këtë sektor. Shamoon është i aftë për të fshirë fajllat në kompjutera nga një rrjet duke e bërë rrjetën të papërdorshme. Të mërkurën, kompania kombëtare e Arabisë Saudite e naftës tha se një sulm i kishte çuar rrjetin e saj duke e marrë statusin jo aktiv (offline) duke krijuar një “përçarje të papritur” brenda saj.

Në një deklaratë, kompania tha se kishte izoluar tani rrjetën kompjuterike të saj si një masë parandaluese, dhe po ashtu theksoj se sulmi nuk kishte “asnjë ndikim çfarëdo qoftë” në operacionet e prodhimit të naftës. |bbc.com| [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE