SHPËRNDAJE

Iconia Tab A500 përfaqëson gjeneratën e parë të multi-touch tabletëve Android nga Acer.

[checklist]PËRPARËSITË

 • Ekrani LED me rezolucion 1280×800
 • Procesor dual-core NVidia Tegra 2
 • 720p video playback
 • USB port
 • 1 GB RAM

[/checklist]

[badlist] MANGËSITË

 • Qëndrueshmërinë e baterisë ( maximum 8 orë)
 • Kamerat nuk prodhojnë foto të kualitetit të dëshirueshëm
 • Furnizuesi e ka kabllon e shkurt

[/badlist]

NVIDIA Tegra 2 1GHz dual-core processor, 10.1″ ekran me rezolucion prej 1280X800 (më shumë se 720p), 1GB DDR RAM dhe 16GB hapësirë interne, e bëjnë ketë Tab të radhitet ne TOP 5 Android Tabletat më të mirë në treg si dhe të ketë fuqi të mjaftueshme për të drejtuar çdo aplikacion që ju dëshironi në një pajisje moderne. Dua ta ceki që edhe perkrahja nga Acer ka qenë në nivel dhe që nga fillimi të gjitha përditesimet (Update) kanë qenë te ofruara në kohë, duke filluar nga Android 3.0 Honeycomb deri në ICS 4.0.3.

Hardueri dhe dizajni

Për herë të parë  kur e nxorra nga kutia kam qenë me të vertet i habitur për të mire për dizajnin dhe kualitetin e pajisjes. Acer ka shkuar me një drejtim tjeter në dizajn (nuk duket si klon i iPad) duke lënë më shumë hapsirë për gjatë skajeve të shkurta te Tabletit dhe kjo më pëlqen sepse shumicën e kohës tabletin ju do të mbani në mënyre peisazhi(Landscape) dhe ky dizajn ju jep pak më shume hapsirë për gishtat tuaj.

Pjesa e përparme përbëhet nga xhami Corning® Gorilla® (që siguron një rezistencë të jashtzakonshme) dhe një kamerë, qoshet janë të rrumbullaksuar ndërsa pjesa e prapme është e mbuluar me Alumin te krehur (brushed aluminium) që jo vetëm duket bukur por i jep produktit një pamje të fortë (solide) si dhe në anën e djathtë është vendosur edhe kamera me Flash LED.

Në anën e djathtë të Tabletit ju do të gjeni USB portën që është një prej vetive që më pëlqen dhe e përdori shumë , sepse aty mund të lidhni diskun extern apo USB flash-in dhe të transferoni filmat HD shumë më shpejt se sa nga rrjeti si dhe të luani filmat, muzikën dhe fotografitë. Për mua personalisht më pëlqen që mund të lidhi cfardo Keyboardi USB dhe mund të perdorni menjëher. Në këtë anë është e vendosur edhe micro USB që përdoret për lidhje me PC si dhe hyrja për furnizuesin e rrymës. Këtu dua të ceki që furnizuesi e ka kabllon e shkurt gjë që më pengon shumë sepse Tableti është vështir të përdoret derisa është duke u rimbushur.

Në anën e majtë ështe vendosur  butoni ndezës i ndriçuar , hyrja 3.5mm për ndëgjojse si dhe dalja HDMI (full HD 1080 pas update-it) që mundëson klonimin e tabletit në TV. Derisa sipër i ka butonat për zërin dhe bllokimin e autorrotullimit te ekranit, ne anën e poshtme është vetëm porta për docking.

Vlenë të ceket që në pjesën e sipërme të tabletit, e mbrojtur nga një kapak është slloti për Micro SD që pranon kartatelat deri në 32GB , ju kisha preferuar që kur të bleni SD kartën të keni kujdes të jetë mbi class 6 për shkak të inçizimeve HD nga kamera e tabletit.

Ekrani dhe zëri

A500 në ekran përdorë qelqin rezistent ndaj gërvishtjes Gorilla Glass që ështe materiali i njejtë që përdoret edhe në iPad, Iphone 4, Samsung Galaxy S2 . Nën qelq është vendosur ekrani LED HD 1280 x 800. Përkundër që ekrani nuk është IPS këndi i shikimit ështe më së i mjaftueshëm, teksti në panel duket qartë, e bardha shumë e ndritshme dhe e zeza mjaftë e zbehtë. Mund të them se ekrani i Iconia A500 ështe i kualitetit të lartë i ndritshëm dhe kristal. Kisha përmend edhe një fakt që kur ekrani është i fikur vërehet rrjeta e multi- touch teknologjisë, por në fakt është e vështirë për të parë dhe kjo nuk pengon aspak në shikimin e ekranit kur është e ndezur.

Gjithashtu zërimi i prodhuar nga ky Tablet është jashtzakonisht i mirë, me dy altoparlanta të vendosura prapa në qoshet e poshtme. Gjithashtu edhe teknologjia Audio Dolby e përforcon dhe përshtatet shumë mirë, e gjithë kjo e bënë ketë tablet me zërim të cilësisë së lart si duke mbajtur në dorë ashtu edhe e vendosur ne tavolinë.

Kamera

Iconia A500 është i paisur me dy kamera, ajo e prapme me 5 megapixel dhe perpara me 2 megapixel. Kamera e prapme e ka edhe flash LED-in dhe kualiteti i fotografive është relativish i mirë, pra mos pritni qe do te keni fotografi të kualitetit të lart, i njejti vlen edhe për inçizimin e videove 720p ndërsa me kualitet VGA ështe pak më mirë. Kamera përpara është e mjaftueshme për video thirrje dhe është kompatibile me SKYPE , TANGO , Google videochat.

Softueri

Edhe pse me Android Honeycomb dhe ICS 4 shumica e prodhuesve nuk e ndijnë nevojën që të krijojnë extra softuer, Acer vjen me disa softuer te instaluar që janë:

 • PHOTO BROWSER 3D – Aplikacion interesant që më anë të lëvizjeve (accelerometer) i kthen faqet për të shfletuar fotot.
 • SOCIALJOGGER  – Aplikacion për rrjeta sociale që i mbledh krejt me një interface, por ka një mangësi që nuk mund të uplodon photo.
 • LUMIREAD – edhe një lexues i librave.
 • CLEAR.FI  – ky është aplikacion i ACER për DLNA. Ky aplikacion gjendet edhe në Laptopa dhe Desktopa të ACER. Aplikacioni mund të lexojë nga rrjeta DLNA të tjere si p.sh indosMedia Player, si dhe të shpërndaj media nga Tableti në TV apo në kompjuter.

Gjithashtu në bashkpunim me Nvidia vijnë edhe disa lojra HD si Need for speed , Lets Golf .

Performanca and bateria

Iconia Tab A500 është e fuqizuar me procesorë Tegra2 dhe përformanca që ka treguar gjatë këtyre muajve është mëse e kënaqshme. Edhe pse vërehet ndonjëherë që ngadalsohet për shkak të shumë aplikacioneve të instaluara , asnjëherë nuk ka pas nevojë që të ristartohet. Edhe videot 720X1080 janë luajtur pa ndonje problem. Bateria në anën tjeter zgjatë 8 orë maximum dhe besoj që ACER ka mundur të bëj më mirë për kapacitetin e baterisë, mirëpo vlen të përmendet që në anën tjetër Tableti rimbushet shumë shpejt.

Përfundim:

Që të jem i sinqertë, Iconia Tab A500 i ka tejkaluar pritjet. Pas shumë vitesh vlersime për kualitet te dobët te LCD-ve dhe pjesëve plastike të lira të laptopëve të tyre, kemi pritur që kompania të marrë një rrugë të ngjashme me tabletet e saj si herave te kaluara, por në vend të kësaj kemi qenë te impresionuar me cilësinë e prodhimit të një ekrani të ndritshëm dhe të freskët si dhe çmimin që është të paktën për 80 Euro më e lirë nga Tabletat të tjerë si ASUS, SONY, TOSHIBA. Sigurisht që kualiteti i kamerave nuk është shumë i mirë mirëpo kjo lidhet me qëndrueshmërinë e baterisë.

Këtë pajisje mund ta gjeni në:  [divider top=”0″]

SHPËRNDAJE