SHPËRNDAJE

Më poshtë ju paraqesim intervistën e fundit të krye-shefit të Gjirafës, Mërgim Cahani, dhënë për Webrazi.com. Webrazzi është burimi kryesor në ueb për tregjet digjitale, për start-ups, për investime, zhvillime teknologjike dhe ngjarje të tilla që ndodhin në Evropë, Lindjes të Mesme dhe në tregjet Afrikane.

Gjirafa1

Sidoqoftë, Cahani në intervistën e tij për ketë ueb, ka shpalosur paksa planet e tyre të ardhshme për Gjirafën, mirëpo nuk ka përmendur numrin e vizitave për Gjirafën, duke theksuar shkurt se është kaluar numri i parashikuar. Intervista e dhënë është si në vijim:

Për Europë, Yandex në Rusi dhe Seznam në Republikën Çeke qëndrojnë të forta në sfidën lokale ndaj të fuqishmit Google nga Silicon Valley. Në lansim në muajin a kaluar, makina kërkimore shqiptare Gjirafa.com synon ti bashkëngjitet këtij klubi të makinave kërkimore lokale dhe të ballafaqohej me Google-in për këtë regjion.
Njëra ndër aspektet interesante të këtij startup-i është që edhe pse e themeluar nga shqiptarët dhe për tregun shqiptar dhe kosovar, ekipi pas këtij projekti zgjodhi të ishte pjesë e akseleratorit (përshpejtuesit të startup-ve) në StartupYard nga Praga, njëri ndër akseleratorët më të famshëm dhe reputabil në Europë. CEO Mergim Cahani ka treguar që ky projekt ka qenë në zhvillim për disa vite, duke filluar gjatë studimeve post-diplomatike të tij në Universitetin e New-York-ut para tri viteve. Pastaj, para 5 muajve, ata përfunduan programin në akselerator në Republikën Çeke dhe përgatitën shërbimin të lansohen.

Cahani thotë që po synojnë të përcjellin modelin e makinave kërkimore tjera duke monetizuar nga marketingu bazuar në terme dhe përmbajtje. Më vonë, ai thotë që po shikojnë të hapin edhe disa abonime dhe shërbime të reja transaksionale (për 2-3 vite).

Gjirafa është hapur publikisht vetëm para 5 javësh dhe Cahani tregon që ende hezitojnë të hapin shifrat e vizitorëve. Mirëpo, ai thotë që numri total e tejkalon numrin e parashikuar. Shërbimet qëndrojnë në versionin beta, mirëpo kanë kaluar nga versioni privat në atë publik.

Cahani vazhdon të tregoj që me bashkëthemeluesit Ercan Canhasi dhe Diogjen Elshani në fillim kanë investuar vetë, mirëpo më vonë kanë pranuar investim nga StartupYard, Qendra Inovative e Kosovës, dhe investitor privat sikurse Jan Habermann nga Credo Ventures e Republikës Çeke dhe disa investitorë tjerë të pa emëruar.  Edhe pse nuk po i hapin informatat e investimeve në këtë kohë, Cahani ka thënë se ata kanë një staf prej 18 personave në këtë kohë, dhe si duket janë në gjendje stabile për momentin. /webrazzi /ameble

SHPËRNDAJE