SHPËRNDAJE

WhatsAppAplikacioni WhatsApp më i popullarizuar për momentin për tekst mesazhe, ka në plan që gjatë këtij viti të ofroj thirrje me zë pa pagesë. Jan Koum, bashkëthemelues dhe kryeshef i WhatsApp-it ka njoftuar për lajmin gjatë një prezantimi në MWC 2014. Koum tha se thirrjet nëpërmes interneti do të jenë në funksion në tremujorin e dytë të këtij viti, duke filluar me pajisjet Android dhe iOS, ka njoftuar New York Times.

Njoftimi ka shënuar daljen e parë publike nga Koum që nga kur Facebook kishte njoftuar për blerjen e WhatsApp-it javën e kaluar. WhatsApp ishte lansuar në vitin 2009 dhe ka operuar në shumë vende si zëvendësim i mesazheve të zakonshme (SMS). Vendimi për të shtuar thirrjen më zë, ketë aplikacion e vë në konkurrencë me shërbime tjera të mesazheve si Viber, KIK dhe Skype. /ameble

SHPËRNDAJE