SHPËRNDAJE

YouTube ka njoftuar për lansimin e një tipari të ri të quajtur kartat interaktive (Interactive Cards), ku kompania thotë se është evoluimi i shënimeve (Evolution of Annotations).

evolution of annotations

 

YouTube i ri interaktiv do të jetë në dispozicion në gjashtë versione të ndryshme dhe gjithashtu do të funksionoj edhe në smartphone dhe versionin desktop të YouTube-it.

Si zhvillues, me siguri se keni përdorur shënimet (Annotations) në videot YouTube për t’i shtyer shikuesit tuaj që të shohin video tjera. Por një nga gjërat që na është kërkuar, është se dëshironi që kjo të jetë me më shumë fleksibilitet dhe informata, dhe më e rëndësishmja mos të jenë pengesë në ekranet tuaja veçanërisht në smartphone. Kjo pra është arsyeja pse ne kemi futur kartat interaktive. Ato mund të informojnë shikuesit tuaj për video tjera, playlista, faqet të internetit etj.

Për më shumë detaje në lidhje me këto karta interaktive mund të informoheni nga ky link i YouTube-it. /ameble